Team SEA volgt training Business Engels

Team SEA volgt training Business Engels

De afdeling SEA van 123inkt draait campagnes voor alle shops in de 123-groep, van 123accu en 123schoon tot de 123-shops in onder andere Ierland, Spanje en Griekenland. En daar komt flink wat communicatie bij kijken, van maandelijkse meetings en rapportages tot tussentijdse contacten via de mail en Teams. In het Engels natuurlijk.

Wéér 'decrease' en 'increase'

PPC-manager Pasquale Pallencaöe vertelt: "We willen vanuit Nederhorst den Berg een professionele indruk maken, zowel met ons werk als met de communicatie erover. Met het team constateerden we dat het nog best lastig is, op een goed niveau zakelijke Engelse teksten en presentaties neerzetten. We hebben allemaal een behoorlijke opleiding, HBO+, maar ons spreekniveau en zakelijke woordenschat kon een opfrisbeurt gebruiken. Als je voor de zoveelste keer de woorden 'decrease' en 'increase' bezigt (onze communicatie gaat vaak over cijfers en prestaties), dan wil je ook weleens wat anders."

Maatwerktraining schrijven en spreken

De kenniswens werd neergelegd bij de afdeling HR, die met taaltrainingsbureau Lexicon een maatwerktraining Business Engels samenstelde.

En zo kwam het dat trainster Fiona acht keer naar het 123inkt-hoofdkantoor in Nederhorst den Berg reisde om de tien SEA'ers twee uur lang Engels bij te spijkeren in woord en geschrift. Tijdens die twee uur was de voertaal Engels, bespraken ze hun huiswerk (o.a. ouderwetsch woordjes leren!), voerden opdrachten uit (zoals: pak een grafiek en vertel erover), speelden situaties na en schreven allerlei teksten (denk aan delen van rapportages).

Weekstart in het Engels

Pasquale: "We merken dat onze woordenschat is gegroeid. We hebben allemaal hetzelfde niveau, schrijven makkelijker teksten, voeren sneller het woord en kijken kritischer naar Engelse teksten. Het doel is dus zeker bereikt. Daarnaast was het ook nog eens erg leuk. We doen wel vaker cursussen, maar dan individueel. Denk aan een managementtraining, een scriptingcursus of opleiding data/Power BI. Een training met het hele team volgen is goed voor de teamspirit. En onze weekstart doen we sinds de training om de week in het Engels, zodat we het niveau vasthouden."

Het SEA team groeit hard, daarom hebben we ruimte voor een nieuw collega. Meer weten? Bekijk hier de vacature. 


Bekijk alle verhalen

Over 123inkt


Inktcartridges, toners en kantoorartikelen - dat is waar 123inkt bekend om staat. Maar als organisatie worden we ook gekenmerkt door ons enthousiaste en gedreven team. Wil je meer lezen over 123inkt als werkgever? Klik dan snel verder!

Over 123inkt

123inkt.nl

Nieuw Walden 56
1394 PC Nederhorst den Berg

0294 – 787109
werkenbij@123inkt.nl

Naar contact